Osteopati

Autoriseret osteopat i Odense – Lasse Mühlback Hansen
Efter en udførlig samtale samt en klinisk undersøgelse vil Lasse fremlægge den bedst egnede behandlingsplan for den enkelte person.

Lasse opnår sine resultater ved alene at bruge sine hænder som redskab, samt et bredt udvalg af manuelle teknikker, der passer til den enkeltes behov. Behandlingen er individualiseret og blid, og egner sig derfor til mennesker i alle aldrer

Osteopater benytter sig af en bred vifte af behandlingsteknikker, for at kunne tilpasse behandlingen til den enkeltes behov

Nogle af de mest almindelige behandlingsteknikker en osteopat benytter sig af er:

  • ​Manipulations teknikker af kroppens led (HVLA), her høres der ofte det karakteristiske “knæk” fra ledet.
  • ​MET (muscle energy teknik), hvilket er en strækteknik, hvor vi aktive bruger musklerne til at forlænge dem. Denne form for strækteknik er ofte mere effektiv end almindelige stræk teknikker.
  • ​Mobiliseringsteknikker, som er teknikker til at forbedre bevægeudslag af kroppens led. Her bruges ofte rytmiske bevægelser for at bevæge leddene, enten passivt eller aktivt..
  • ​Organ teknikker, hvilket er behandling af det bindevæv og andre strukturer omkring organerne. Her udspændes bindevævet eller organerne mobiliseres for at have indflydelse på omkringliggende strukturer, led og muskler.
  • ​Kranio sakral teknikker, som er teknikker til at behandle det kranio sakrale system (fra kranie til haleben). Disse teknikker er meget blide og bliver ofte anvendt ved behandling af hjernerystelse, whiplash, stress eller til behandling af nyfødte og spædbørn.

Osteopatiens grundprincipper

Et af grundprincipperne i osteopati, er at finde årsagen til symptomerne og behandle dem. Det er nemlig ikke ualmindeligt, at årsagen til problemet ligger et andet sted, end der hvor smerterne eller symptomerne opleves.

Inde for ostepatien behandles ud fra følgende 3 grundprincipper:

  • ​Din krop er en helhed og skal betragtes og behandles som sådan
  • ​Din krop er i stand til at hele / helbrede sig selv under de rigtige betingelser
  • ​Din krops struktur og funktion er gensidigt afhængige af hinanden


Dvs. at her hos Odense Rygklinik, er vi som osteopater specialister i at finde og behandle årsagen til dine smerter eller gener, det er nemlig essensen af osteopati.

​På den måde vil du ikke modtage simpel symptombehandling, men faktisk få behandlet roden til din problematik, og på den måde komme den til livs.​

​Du kan klikke her for at se priser for osteopati. Du bestille tid til første konsultationen via vores online booking, eller ved at kontakte klinikken.

Hvad betyder osteopati?

​Osteopati er en sammensætning af to ord. Osteo- som er græsk og betyder “knogle” og pati- som kommer af det græske ord “pathos” og kan oversættes til “smerte” eller “lidelse”.

​​Ordet “osteopati” blev opfundet af den amerikanske læge Andrew Taylor Still i 1874, som udviklede osteopati som behandlingsform. Andrew Taylor Still ønskede en mere holistisk og helhedsorienteret tilgang til behandling af mennesker, hvorfor han udviklede denne behandlingsform.

​Han undersøgte og testede knoglerne (primært rygsøjlen) for at finde problemer eller “lidelse” andre stedet i kroppen, deraf navnet “osteopati”. Osteopati har selvfølgelig udviklet sig meget siden da, og i dag forskes der også inden for osteopati.​

Osteopati i Danmark

I Danmark er langt de fleste osteopater uddannede fysioterapeuter inden de bliver osteopat. Osteopatuddannelsen kan læses som enten en master of science (kandidatgrad) forkortet Msc.Ost. eller læses som en DO. (diplom) Der findes på nuværende tidspunkt ikke nogen fuldtidsuddannelse til osteopat i Danmark.

De fleste osteopater i Danmark er derfor uddannet via en belgisk eller engelsk skole/universitet og uddannelsen tager 4-5 år. Som osteopat er man undervist i en række sundhedsfaglige fag som fx neurologi, anatomi, fysiologi, embryologi og sygdomslære.

​Osteopater har derfor en bred viden om kroppen og hvordan kroppen fungerer, hvilket gør osteopati til en effektiv behandlingsform til en lang række af problematikker.​

​Titlen “osteopat” har siden 2018 været en beskyttet titel i Danmark på lige fod med “fysioterapeut” eller “læge”. Dvs. at man ikke må kalde sig for osteopat med mindre man har gennemført en uddannelse inden for osteopati og man har fået godkendt sin autorisation af styrelsen for patientsikkerhed.

Se også efter om din osteopat benytter sig af titlen “M.D.O.”, hvilket står for “medlem af danske osteopater”, Dette er din garanti for at din osteopat har gennemført en uddannelse i osteopati.

Vil du læse mere om osteopati kan du besøge Danske Osteopaters hjemmeside på www.danskeosteopater.dk.