​OSTEOPATi

Hvad er osteopati, og hvordan foregår en behandling?

Osteopati, har det noget med knoglerne at gøre? 

Ja, det har det også, men det er kun en lille del af osteopatien. Osteopati er en sammensætning af to ord. Osteo- som er græsk og betyder “knogle”. Pati- kommer af det græske ord “pathos” og kan oversættes til “smerte” eller “lidelse”. Ordet “osteopati” blev opfundet af den amerikanske læge Andrew Taylor Still i 1874, som udviklede osteopati som behandlingsform. Andrew Taylor Still undersøgte og testede knoglerne (primært rygsøglen) for at finde problemer eller “lidelse” andre stedet i kroppen, deraf navnet “osteopati”.

I Danmark er langt de fleste osteopater udannede fysioterapeuter inden de bliver osteopat. Osteopatuddannelsen kan læses som enten en master of science (kandidatgrad) forkortet Msc.Ost. eller læses som en DO. Der findes på nuværende tidspunkt ikke nogen fuldtidsuddanelse til osteopat i Danmark. De fleste osteopater i Danmark er derfor uddannet via en belgisk eller engelsk skole/universitet og uddannelsen tager 4-5 år. Som osteopat er man undervist i en række sundhesfaglige fag som fx neurologi, anatomi, fysiologi, embryologi og sygdomslærer. Osteopater har derfor en bred viden om kroppen og hvordan kroppen fungerer, hvilket gør osteopati til en effektiv behandlingsform til en lang række af problematikker.

Ostoepater benytter sig af en bred vifte af behandlingsteknikker, for at kunne tilpasse behandlingen til den enkeltes behov. Nogle af de mest almindelige behandlingsteknikker en osteopat benytter sig af er:

  • Manipulations teknikker af kroppens led (HVLA), her høres der ofte det krakteristiske “knæk” fra ledet
  • MET (muscle energy teknik), hvilket er en form for stræk teknik
  • Mobiliserings teknikker, teknikker til at forbedre bevægeudslag af kroppens led
  • Organ teknikker, behandling af bindevæv og andre strukturer omkring organerne
  • Cranio sacral teknikker, som er teknikker til at behanlde det cranio sacrale system (fra cranie til haleben)

Osteopatiens grundprincipper

Et af grundprincipperne i osteopati, er at finde årsagen til symptomet og behandle denne. Det er nemlig ikke ualmindeligt, at årsagen til problemet ligger et andet sted, end der hvor smerterne eller symptomerne opleves.

Osteopat i Odense - Lasse Mühlback Hansen

Efter en udførlig samtale samt en klinisk undersøgelse vil Lasse fremlægge den bedst egnede behandlingsplan for den enkelte person. Lasse opnår sine resultater ved alene at bruge sine hænder som redskab, samt et bredt udvalg af manuelle teknikker, der passer til den enkeltes behov. Behandlingen er individualiseret og blid, og egner sig derfor til mennesker i alle aldrer.

Inde for ostepatien behandles ud fra følgende 3 grundprincipper:

  • Din krop er en helhed og skal betragtes og behandles som sådan
  • Din krop er i stand til at hele / helbrede sig selv under de rigtige betingelser
  • Din krops struktur og funktion er gensidigt afhængige af hinanden

Titlen “osteopat” har siden 2018 været en beskyttet titel i Danmark på lige fod med “fysioterapeut” eller “læge”. Dvs. at man ikke må kalde sig for osteopat med mindre man har gennemført en uddannelse inden for osteopati og man har fået godkendt sin autorisation af styrrelsen for patientsikkerhed. Se også efter om din osteopat benytter sig af titlen “M.R.O.DK.”, hvilket står for “medlem af registrerede osteopater i Danmark”, Dette er din garanti for at din osteopat har gennemført en uddannelse i osteopati.

Vil du læse mere om osteopati kan du besøge Danske Osteopaters hjemmeside på www.danskeosteopater.dk

​Kontakt:

Telefon: 40 82 64 92

E-mail: info@odenserygklinik.dk

Odense Rygklinik

Specialiseret Osteopati & Fysioterapi

Hafniahus

Torvegade 1, 4. sal

5000 Odense C.

Få rutevejledning

Åbent I tidintervallet:

Mandag​

08.00 - 18.00​

Tirsdag​

09.00 - 15.00​

Onsdag​

08.00 - 15.00​

Torsdag​

08.00 - 18.00​

Fredag​

08.00 - 15.00​

​Telefontid:​​

Mandag til fredag

08.00 - 15.00

Læg besked, og vi vender retur.

​book tid