​Rygtræning & Ryghold

Odense Rygklinik holder lukket for konsultationer med personligt fremmøde, som ikke vurderes som værende kritiske, frem til og med Juni 2020 pga. Covid-19, Corona Virus, Det er med baggrund i sundhedsmyndighedernes anbefaling i publicering af 17/3-20. Idet autorisationsloven fordrer at en fysiopterapeutisk indsats skal stå mål med risikoen ved personligt fremmøde, vurderer vi ikke at ret mange fysioterapeutiske problemstillinger kan vurderes som værende kritiske.

Et eksempel på en kritisk tilstand, er hvis en diskusprolaps udvikler sig med svært rodtryk, dvs. man ikke kan kommer af med og holde på urin, og ikke kan holde på afføring, har ophørt følesans i skridtområdet (cauda), eller har nedsat kraft i ex en arm eller et ben, styringsbesvær af ben mv. Ofte vil vi her anbefale kontakt til egen læge først, men er du i tvivl kan du ringe og vi skal vurderer om din tilstand er kritisk. Et andet eksempel er hvis du har vedvarende rygsmerter med udstråling, men her vil vi først vurdere dig via telefonisk kontakt, herefter evt. ved videokonference. Og først hvis vi ikke kan hjælpe dig der, og vurderer at tilstanden fortsat er kritisk kan en personlig fremmøde konsultation være aktuel.

Vi kan tilbyde telefonisk, eller online (GDPR godkendt) konsultation for vurdering og vejledning mod betaling pr påbegyndt 15 min 150 kr.

Vi kan kontaktes på tlf: 40826492 - læg en besked og vi vender tilbage. Evt.videokonference kan aftales her telefonisk. Mød aldrig personligt frem, det er noget vi aftaler i fald tilstanden vurderes som værende kritisk.

Ellers pas godt på jer selv og jeres nærmeste, og de udsatte borgere i den kommende tid.

MVH. Fysioterapeut Morten Topholm, Odense Rygklinik

Odense Rygklinik har samarbejde med AOF Odense vedr. afholdelse af rygtræning på hold. Dette betyder, at du hvert halve år, fra begyndelsen af februar og frem til juni, samt fra september og frem til december, kan deltage i rygtræning på hold for dit rygproblem. Rygtræning foregår i Hafniahus på 4. sal ved Odense Rygkliniks lokaler. Der vil være mulighed for løbende optagelse på holdene, som afvikles på små hold med 3-6 deltagere, og varer ca. 55 minutter pr. gang. 

Du skal inden holdtræningsstart have accept af din læge, fysioterapeut eller anden autoriseret sundhedsfaglig behandler for deltagelse på ryghold og til rygtræning. Har du ikke en sådan, så vurderer vi dig gerne inden træningsopstart via en 45 minutters undersøgelse, om du kan deltage på hold eller ej, og i fald hvilket, der passer dig bedst. En sådan undersøgelse foretages ud over holdtræningen, og tilbydes for ryghold deltagere til 450 kr.​ Den bookes som en kort første konsultation, og kan kun bookes telefonisk på 53 70 64 92. Viser undersøgelsen, at du har et individuelt behandlingsbehov, ligger denne behandling udover holdtræningen.

​Du finder vores øvrige behandlingstakster her

Ryghold med Rygtræning, dag, tidspunkt og sted.

Pga. COVID-19 foregår holdtræningen kun via. videokonference for eksisterende rygholdspatienter. Meget af nedenstående kommunikation er derfor under "normale" omstændigheder. Ønsker du deltagelse på hold ring tlf.: 53706492 for information, eller kontakt AOF Odense.

På rygholdet vil du modtage undervisning af erfarne autoriserede fysioterapeuter. For øjeblikket er det Morten Topholm, som står for holdene.

Du skal selv tilmelde dig holdet hos AOF i linket her, hvor du kan se alle holdene.

Vi har følgende hold i vinter/forår/sommer 2020 – tilmelding foregår via AOF i nedenstående links. Der skal være 3-6 deltagere på holdene fra sæsonens start, for at de kan opstartes. Alle holdene afvikles 14 gange, kun afbrudt af ferier og helligdage. Holdene starter alle første uge i februar 2020 - tilmelder du dig herefter betaler du kun for de gange som resterer på holdet. Ring 53 70 64 92 for spørgsmål og samtale med Fysioterapeut Morten Topholm vedrørende holdene, indhold og niveau mm.

COVID 19 - "Corona Virus" forebyggende tiltag:

Sundhedstyrelsen har udgivet retningslinjer for sundhedsfaglige virksomheder, og vi tilpasser os løbende til deres og myndighedernes anbefalinger. Dette er kun relevant ved kritisk behandling, hvor personlig fremmøde aftales telefonisk med fysioterapeuten.

Odense Rygklinik har altid haft et meget højt niveau for hygiejne og rengøring, og vi gør fortsat følgende tiltag:

- Vi har renvaskede og strøgne lagener til behandlingen.

- Briksene, måtter og træningsudstyr rengøres med cosiMed Desinfektionmiddel, efter hver behandling.

- Klinikken rengøres grundigt, særligt håndtag flere gange dagligt.

- Der er opsat håndsprit i venteværelset, ligesom vi anvender engangspapir hændklæder.

- Der anvendes engangskopper til kaffe, og vand på flaske.

- Vi vælger at følge sundhedsstyrelsens anbefaling og giver for tiden ikke hånd mv.

- Fysioterapeuten vasker selvfølgelig hænder før/efter hver behandling.

- Vi anbefaler patienter du, og andre, at man melder afbud og bliver hjemme ved tegn på forkølelse og influenza, ligesom Fysioterapeuten afmelder ved samme.

Du vil i fald være den eneste patient der kommer formodentlig den dag, og i fald der er flere kritiske patienter ligger vi tid ind imellem, både for at undgå kontakt, og for at have tid til rengøring imellem konsulationerne.

​Kontakt (Mød ikke personligt op)

Odense Rygklinik ApS

Specialiseret Fysioterapi

Hafniahus

Torvegade 1, 4. sal

5000 Odense C.

Få rutevejledning

​Du kan bestille en tid via 

online booking (lukket for tiden)

Åbningstider​​:

Mandag​

Lukket for personlig ko​ntakt

Tirsdag​

Lukket for personlig ko​ntakt​

Onsdag​

Lukket for personlig ko​ntakt

Torsdag​

Lukket for personlig ko​ntakt

Fredag​

Lukket for personlig ko​ntakt​

Der er mulighed for telefonisk konsultation & online konsultation ved kritisk tilstand og behov for vurdering, eller vejledning. 

​Telefontid​​

Mandag - Fredag: 8.00 - 16.00

​Du kan ringe og evt. ligge besked, så kontakter vi dig. For vurdering og egentlig konsultation telefonisk eller videokonf. koster 150 kr. pr. påbegyndt 15 min. Det koster ikke noget at ringe og spørge.

tlf.: 40 82 64 92