Rygundersøgelse & -behandling​

Som rygpatient, hvad enten det er nakkesmerter, lænde- eller øvrige rygsmerter, kan der være mange årsager hertil. Vi vurderer med en grundig klinisk undersøgelse på en time, hvad som er årsagen til dit rygproblem, og fastligger en behandlingsplan herudfra.

Langt de fleste nakkesmerter og øvrige rygsmerter skyldes sjældent alvorlige ting, og kan med fysioterapeutisk rygbehandling og -træning, blive bedre. Odense Rygklinik er specialiseret i undersøgelse og behandling af diskusprolaps, -protrusion, stenose, spondylolistese og andre rygproblemer. Behandlerne på Odense Rygklinik er grundigt efteruddannede. Morten Topholm er 46 år, har knap 20 års erfaring som fysioterapeut, har en mastersoverbygning, og er din rygekspert.

I kortere perioder skal du måske afstå for at lave tunge løft, eller løbe, o.l. De fleste hverdagsaktiviteter kan med kompensatoriske strategier oftest udføres sideløbende med din rygbehandling. Vi vejleder dig heri i behandlingsforløbet. Hen ad vejen er målet at genoptage normale funktioner i hverdagen, her behandler og guider vi dig hertil i det rette tempo.

​​

Er behandlingen ukompliceret, er du ofte ude af døren igen efter 4-8 behandlinger, og kan klare dig selv med øvelser og træning. Er problemstillingen af mere kompliceret karakter, skal en længere behandlings- og træningsintervention til. Derudover kan vi med fordel involvere arbejdsgivere og evt. jobcenter i dialogen, så de løbende tilpasser dine arbejdsbelastninger.

​​

Oftest vil vi kunne vurdere i løbet af 2-3 behandlingsgange, om du er i bedring eller ej, og om vi kan hjælpe dig.

Selvom du ex. har en nakke- eller lænde diskusprolaps eller -protrusion, så bliver langt hovedparten af alle patienter raske i løbet af de 4-8 uger i fysioterapeutisk behandling, samt træning.

Vi er i Odense Rygklinik særligt kompetente til at hjælpe dig hermed.​​

Nakkesmerter & øvrige rygproblemer vi behandler i klinikken:

 • Diskusprolaps
 • Diskusprotrusion
 • Hold i nakke eller lænd
 • Facetledslåsninger og -smerter
 • Bækkenledsproblemer
 • Hofteleds smerter
 • Stenose og foraminal stenose
 • Muskelsmerter
 • Nervesmerter (ANT) i arme og ben som følge af rygproblemer

Vi behandler dit problem med:

 • Manuel & manipulationsbehandling
 • McKenzie øvelser (MDT)
 • Neurodynamisk behandling (ANT)
 • Træning, individuelt og på hold
 • Ergonomisk vejledning rettet mod fritid og arbejde
 • Evt. dialog/rundbordssamtale med arbejde og jobcenter om tilbagevenden til arbejde (TTA).

Kan vi mod forventning ikke hjælpe dig, så sender vi dig via egen læge videre med en epikrise, samt anbefaling om evt. yderligere udredning og behandling. Dette kan være ex. hos reumatolog, neurolog, ortopæd kirurg eller til MR scanning via egen læge.

Vi sender altid en epikrise til din praktiserende læge i slutning af behandlingsforløbet, så du får den bedst muligt koordinerede behandling. Vi samarbejder også gerne parallelt med øvrige behandlere undervejs i dit forløb.

Du har efter sundhedsloven og GDPR altid ret til at afstå, at vi kommunikerer med andre. Vi udleverer aldrig personfølsomme oplysninger til 3. part uden dit samtykke.

Du finder vores behandlingstakster her

​Kontakt

Odense Rygklinik

Hafniahus

Torvegade 1, 3. sal, 5000 Odense C.

Få rutevejledning

Telefon: 40 82 64 92

Du kan bestille en tid via online booking

Åbningstider​​

Mandag​

9:00 – 18:00​

Tirsdag​

9:00 – 18:00​

Onsdag​

9:00 – 18:00​

Torsdag​

9:00 – 18:00​

Fredag​

9:00 – 16:00​

Akuttid udenfor åbningstid gives efter aftale.​

​Telefontid​​

Man-Fre:​

08:00 – 17:00

Du kan bestille en tid via online booking, pr. telefon: 40 82 64 92

Du kan melde afbud pr. sms, ring eller via online booking. Skriv evt. ønske om ny tid, så kontakter vi dig i telefontiden.