undersøgelse & -behandling​

Odense Rygklinik holder lukket for konsultationer med personligt fremmøde, som ikke vurderes som værende kritiske, frem til og med Juni 2020 pga. Covid-19, Corona Virus, Det er med baggrund i sundhedsmyndighedernes anbefaling i publicering af 17/3-20. Idet autorisationsloven fordrer at en fysiopterapeutisk indsats skal stå mål med risikoen ved personligt fremmøde, vurderer vi ikke at ret mange fysioterapeutiske problemstillinger kan vurderes som værende kritiske.

Et eksempel på en kritisk tilstand, er hvis en diskusprolaps udvikler sig med svært rodtryk, dvs. man ikke kan kommer af med og holde på urin, og ikke kan holde på afføring, har ophørt følesans i skridtområdet (cauda), eller har nedsat kraft i ex en arm eller et ben, styringsbesvær af ben mv. Ofte vil vi her anbefale kontakt til egen læge først, men er du i tvivl kan du ringe og vi skal vurderer om din tilstand er kritisk. Et andet eksempel er hvis du har vedvarende rygsmerter med udstråling, men her vil vi først vurdere dig via telefonisk kontakt, herefter evt. ved videokonference. Og først hvis vi ikke kan hjælpe dig der, og vurderer at tilstanden fortsat er kritisk kan en personlig fremmøde konsultation være aktuel.

Vi kan tilbyde telefonisk, eller online (GDPR godkendt) konsultation for vurdering og vejledning mod betaling pr påbegyndt 15 min 150 kr.

Vi kan kontaktes på tlf: 40826492 - læg en besked og vi vender tilbage. Evt.videokonference kan aftales her telefonisk. Mød aldrig personligt frem, det er noget vi aftaler i fald tilstanden vurderes som værende kritisk.

Ellers pas godt på jer selv og jeres nærmeste, og de udsatte borgere i den kommende tid.

MVH. Fysioterapeut Morten Topholm, Odense Rygklinik

Den normale første konsultation er på 60 minutter. Ved denne første konsultation optager vi en grundig anamnese (sygehistorie), og laver herefter en grundig undersøgelse for at finde ind til kernen i dine nakke-, lænde-, hofte/bækken- eller øvrige rygsmerter. Ud fra undersøgelsefundene lægger vi sammen med dig en behandlingsplan, og sammensætter relevant og målrettet fysioterapi i vores behandling, træning og information til dig herefter. Vi igangsætter også oftest behandlingen ved første konsultation. 

Af hensyn til dit sammenhængende patientforløb, og kontinuitet i din behandling, vil vi gerne have en henvisning fra din læge. Du kan med fordel inden første konsultation fremskaffe de relevante oplysninger, som din praktiserende læge ligger inde med på dig. Det kunne være tidligere sygdomshistorie, evt. MR scanningssvar eller andre radiologiske undersøgelser, evt. operationsbeskrivelse etc. Disse oplysninger kan sendes fra din praktiserende læge i en henvisning, hvorved vi kan sikre dig den bedst mulige behandling/træning. 

Langt de fleste nakkesmerter, lændesmerter, hofte/bækken- og øvrige rygsmerter skyldes sjældent alvorlige ting, og kan med fysioterapi behandling og -træning, blive bedre. Odense Rygklinik er specialiseret i undersøgelse og behandling af rygproblemer. Behandlerne på Odense Rygklinik er grundigt efteruddannede. Morten Topholm er 48 år, har 21 års erfaring med rygbehandling som fysioterapeut, har manuel efteruddannelse på højeste niveau og en mastersoverbygning, og er din rygekspert.

De fleste hverdagsaktiviteter kan med kompensatoriske strategier oftest udføres sideløbende med din rygbehandling. Vi vejleder dig heri i behandlingsforløbet. Hen ad vejen er målet at genoptage normale funktioner i hverdagen. Her behandler og guider vi dig hertil i det rette tempo.

​​

Er behandlingen ukompliceret, er du ofte ude af døren igen efter 4-6 behandlinger, og kan klare dig selv med øvelser og træning. Er problemstillingen af mere kompliceret karakter, skal en længere behandlings- og træningsintervention til. Derudover kan vi med fordel involvere arbejdsgivere og evt. jobcenter i dialogen, så de løbende tilpasser dine arbejdsbelastninger.

​​

Oftest vil vi kunne vurdere i løbet af 3 behandlingsgange, om du er i bedring eller ej, og om vi kan hjælpe dig.

COVID 19 - "Corona Virus" forebyggende tiltag:

Sundhedsstyrelsen har udgivet retningslinjer for sundhedsfaglige virksomheder, og vi tilpasser os løbende til deres og myndighedernes anbefalinger. Dette er kun relevant ved kritisk behandling, hvor personlig fremmøde aftales telefonisk med fysioterapeuten.

Odense Rygklinik har altid haft et meget højt niveau for hygiejne og rengøring, og vi gør fortsat følgende tiltag:

- Vi har renvaskede og strøgne lagener til behandlingen.

- Briksene, måtter og træningsudstyr rengøres med cosiMed Desinfektionmiddel, efter hver behandling.

- Klinikken rengøres grundigt, særligt håndtag flere gange dagligt.

- Der er opsat håndsprit i venteværelset, ligesom vi anvender engangspapir hændklæder.

- Der anvendes engangskopper til kaffe, og vand på flaske.

- Vi vælger at følge sundhedsstyrelsens anbefaling og giver for tiden ikke hånd mv.

- Fysioterapeuten vasker selvfølgelig hænder før/efter hver behandling.

- Vi anbefaler patienter du, og andre, at man melder afbud og bliver hjemme ved tegn på forkølelse og influenza, ligesom Fysioterapeuten afmelder ved samme.

Du vil i fald være den eneste patient der kommer formodentlig den dag, og i fald der er flere kritiske patienter ligger vi tid ind imellem, både for at undgå kontakt, og for at have tid til rengøring imellem konsulationerne.

Nakke-, lænde-, hofte/bækken- & øvrige rygproblemer vi behandler i klinikken:

 • Diskusprolaps
 • Diskusprotrusion
 • Hold i nakke, brystryg eller lænden
 • Hovedpine og svimmelhed
 • Kæbe- og ansigtssmerter
 • Facetledslåsninger og facetledssmerter
 • Bækkenledsproblemer
 • Hofteledssmerter
 • Stenose og foraminal stenose
 • Spondylolisthesis & Arkolyse
 • Skoliose af ryggen & Scheurmanns syndrom
 • Osteoporose og osteopeni (træning og behandling ved)
 • Muskelsmerter
 • Nervesmerter (ANT) i arme og ben som følge af rygproblemer
 • Restless legs syndrom

Vi behandler dit problem med:

 • Manuel- & manipulationsbehandling
 • McKenzie øvelser (MDT)
 • Neurodynamisk behandling (ANT)
 • Myofascial release
 • Triggerpunkt behandling
 • MET teknikker
 • Rygtræning, individuelt og på ryghold
 • Ergonomisk vejledning rettet mod fritid og arbejde
 • Evt. dialog/rundbordssamtale med arbejde og Jobcenter om tilbagevenden til arbejde
 • ACT (Accept & Commitment Therapy) og CFT (Cognitiv Function Therapy)

Listerne herover er ikke udtømmende, men eksempler på problemstillinger og behandlingsformer, som vi anvender.

Kan vi mod forventning ikke hjælpe dig, så sender vi dig via egen læge videre med en epikrise, samt anbefaling om evt. yderligere udredning og behandling. Dette kan være ex. via udredning hos reumatolog, neurolog, ortopædkirurg eller til MR-scanning via egen læge.

Vi kan sende en epikrise til din praktiserende læge i slutning af behandlingsforløbet, så du får den bedst muligt koordinerede behandling, hvis du giver dit samtykke hertil. Vi samarbejder også gerne parallelt med øvrige behandlere undervejs i dit forløb.

Du har efter sundhedsloven og GDPR altid ret til at afstå, at vi kommunikerer med andre. Vi udleverer aldrig personfølsomme oplysninger til 3. part uden dit samtykke.

Du finder vores behandlingstakster her

​Kontakt (Mød ikke personligt op)

Odense Rygklinik ApS

Specialiseret Fysioterapi

Hafniahus

Torvegade 1, 4. sal

5000 Odense C.

Få rutevejledning

​Du kan bestille en tid via 

online booking (lukket for tiden)

Åbningstider​​:

Mandag​

Lukket for personlig ko​ntakt

Tirsdag​

Lukket for personlig ko​ntakt​

Onsdag​

Lukket for personlig ko​ntakt

Torsdag​

Lukket for personlig ko​ntakt

Fredag​

Lukket for personlig ko​ntakt​

Der er mulighed for telefonisk konsultation & online konsultation ved kritisk tilstand og behov for vurdering, eller vejledning. 

​Telefontid​​

Mandag - Fredag: 8.00 - 16.00

​Du kan ringe og evt. ligge besked, så kontakter vi dig. For vurdering og egentlig konsultation telefonisk eller videokonf. koster 150 kr. pr. påbegyndt 15 min. Det koster ikke noget at ringe og spørge.

tlf.: 40 82 64 92