Bækkensmerter

​Bækkenet er en meget vigtig del af vores krop. Ikke nok med at den skal fungere som fundament og bære vægten fra vores overkrop, så fungere den også en beskyttelse for de organer som ligger nede i det bækkenet. 

​Bækkenet er en hyppig årsag til gener hos mange, og mange med smerter i den nederste del af ryggen, har ofte problemer med bækkenet. Som osteopat er vi meget optaget af bækkenets funktion og bevægelighed, da det er et vigtigt bindeled mellem over- og underkrop. Et bækken i ubalance kan være årsag til smerter højere oppe i ryggen eller nakken, men kan også være årsag til smerter i hofte, lyske, knæ eller fødder.

Bækkenet består af 3 knogler. To hofteben (ilium) og et korsben (sacrum). Vi har tre led i bækkenet, symfysen fortil som dannes af de to skamben, og de to sacroiliaca-led (SI-led) bagtil, som dannes af korsbenet og de to hofteben. Bevægelserne i disse led er små, men vigtige for at have en god funktion af bækkenet.

​Ud over dette består bækkenet også af en række meget kraftige ledbånd (ligamenter) som binder knoglerne sammen omkring de tre led, og der hæfte mange store muskler på og omkring bækkenet. Nede i bækkenet ligger flere organer som fx blære, endetarm, prostata eller livmoder. Problemer med disse organer kan skabe inflammation i eller omkring organet.

Dette kan medføre nedsat glidning mellem organerne, men også stramhed af det bindevæv som organerne er bundet op på. Alt det bindevæv har også en direkte forbindelse til bækkenknoglerne, og kan dermed medfører låsninger eller nedsat bevægelighed af bækkenets led.

Vil du booke tid til behandling?​

Nogle af de hyppigste årsager til bækkensmerter er:

  • Låsninger eller nedsat bevægelighed af bækkenledende.
Dette kan fx skyldes traumer som slag eller fald, men kan også skyldes for korte ledbånd eller muskler rundt om ledende, eller stramhed af det bindevæv som ligger omkring organerne inde i bækkenet. Smerterne kan både være bagtil ved de to SI-led, som ofte giver udstrålende smerter til balden, eller fortil ved symfysen. Hvis du sidder ned, ofte længere tid ad gangen, vil det som regel provokere smerterne.
  • ​Forstuvning/forstrukket ledbånd (ligamenter) eller muskler.
Kan også skyldes fald eller slag, men kan også skyldes at man har lavet en forkert bevægelse eller vrid i lænden. Smerterne opstår nogle gange med det samme, men ofte er de tiltagende over nogle timer eller en dags tid. Smerterne vil oftest være bagtil ved SI-leddene, og giver ofte en udstrålende smerte til balderegionen. Smerterne kan opleves som skarpe jag i lænden ved bestemte bevægelser eller stillinger.
  • ​Bækkenløsning
​Er en tilstand som nogle gravide oplever under og efter deres graviditet. Årsagen skal findes i det hormonelle system, idet kroppen under graviditeten øger produktionen af hormonet relaxin. Relaxin har til formål at “blødgøre” Ledbåndene, hvilket er praktisk når man skal føde et barn, men for nogle kan det betyde smerter i og omkring bækkenledende. Smerterne oplevet ofte fortil ved symfysen og bagtil ved SI-leddene. Smerterne han ofte trække ned i balden og/eller ned over hofterne og ned på siden af lårene. Ofte vil tilstanden forbedres markant efter fødslen, da produktionen af relaxin sænkes igen.

Har du bækkensmerter? Hos Odense Rygklinik har vi bækkensmerter som et af vores specialer, og vi ser mange patienter om ugen på klinikken med smerter fra bækkenet. Book din tid allerede i dag, eller kontakt osfor en uforpligtende samtale.​​

Det siger vores tidligere patienter

Herunder kan du se et lille udpluk af vores udtalelser.

Kompetent og samtidig omsorgsfuld behandling 🙂

Per R.

Han er en fantastisk behandler og kan klart anbefales

Sabrina A.

Har du spørgsmål?

Jeg glæder mig til at høre fra dig! 

Udfyld felterne og jeg vil dernæst vende tilbage til dig med det samme.

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Åbningstider

Mandag

09.45 - 17.00

Tirsdag

07.45 - 15.30

Onsdag

07.45 - 15.30

Torsdag

09.45 - 15.30

Fredag

07.45 - 15.00

​Telefontider

Mandag til fredag: 07.30 - 15.00

Hvis ikke jeg tager telefonen er jeg igang med at behandle, læg en besked og jeg vender retur hurtigst muligt!

Kontakt os

Odense Rygklinik

Hafniahus | Torvegade 1, 4. sal

5000 Odense C.

Klik her for rutevejledning

CVR: 35900985

Persondatapolitik/GDPR

Læs Cookiedeklaration her

Telefon: 40 82 64 92

E-mail: info@odenserygklinik.dk

Sikker mail

Tryk på linket nedenfor, udfyld formularen, skriv din besked og vedhæft evt. de ønskede dokumenter og tryk send.

Send sikker mail her!

Følg med​

Mød os på fb-logo Facebook og  instagram Instagram

Vi er medlem af